Евакуація триває: з Бердянська до Запоріжжя виїхали 3,5 тисячі жителів Маріуполя

Евакуація триває: з Бердянська до Запоріжжя виїхали 3,5 тисячі жителів Маріуполя

Відео
Укрінформ
З Бердянська до Запоріжжя виїхали 3,5 тисячі мирних мешканців із заблокованого Маріуполя. 

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«48 автобусів з людьми виїхали до Запоріжжя із Бердянська. Понад 3500 маріупольців вдалося евакуювати попри те, що російська сторона так і не пустила колону автобусів у сам Бердянськ, а потім понад добу тримала майже у полоні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для того, аби виїхати на підконтрольну Україні територію, люди пішки вийшли на трасу, де більше як добу стояла евакуаційна колона. Після чого транспорт поїхав до Запоріжжя, де на людей чекає вся необхідна допомога. 

«На жаль, одразу потрапити до Запоріжжя люди не змогли. Колону зупинили перед Василівкою та тримали майже добу. Зараз колона продовжила рух і прямує до центрів підтримки у Запоріжжі», - уточнили у міській раді.

Як повідомляв Укрінформ, російська агресія спричинила гуманітарну катастрофу в Маріуполі. Командир полку «Азов» заявив, що у місті кількість жертв серед мирного населення зростає щодня і становить до 4 тисяч осіб.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська російської федерації майже знищили місто, а тому в обов'язковому порядку необхідно евакуювати всіх цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-