Евакуація з Маріуполя: військові рф не пропускають 40 автобусів через блокпост у Бердянську

Евакуація з Маріуполя: військові рф не пропускають 40 автобусів через блокпост у Бердянську

Укрінформ
На Маріупольському напрямку близько 40 автобусам для евакуації людей російські загарбники не дозволяють пройти блокпост у Бердянську.

Про це сказала віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в ефірі єдиного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Маріупольський напрямок дуже важко іде. Там уже накопичилося близько 40 автобусів, очікують людей, і окупанти не дозволяють пройти блокпост у Бердянську, утримують наші автобуси. І ми знову і знову звертаємося до Червоного Хреста, до російської сторони з вимогою дати можливість людям виїхати до Запоріжжя”, - розповіла Верещук.

Водночас вона поінформувала, що евакуація людей у Київській області та за іншими маршрутами, які були заявлені на сьогодні, “ідуть краще”.

“Але теж, до прикладу, в Макарові не було певної кількості людей, щоб навіть заповнити автобуси, ми зараз будемо бачити, що з маршрутами та як треба їх змінити, щоб ті люди, які хочуть вибратися, отримали таку можливість”, - повідомила урядовець.

Як повідомлялося, за словами Верещук, на четвер, 24 березня, погоджено сім гуманітарних коридорів для евакуації населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-