«Запоріжжя вже не приймає біженців, а Одесу взяла росія»: вороги сіють фейки у Маріуполі

«Запоріжжя вже не приймає біженців, а Одесу взяла росія»: вороги сіють фейки у Маріуполі

Укрінформ
У Маріуполі російський загарбник розповідає городянам, що Запоріжжя вже не приймає біженців і треба їхати в росію, а також що Одесу вони вже взяли.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«Важливо! Дезінформація! В Маріуполі їздить машина російських окупантів з гучномовцем і оголошує, що Запоріжжя вже не приймає біженців і треба їхати в росію, а також що Одесу вже взяли», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, росіяни в селі Нікольське наголошують, що єдина можливість евакуації - автобусами в Ростов, та що Україна їх кинула на призволяще.

«Все це свідома дезінформація окупантів, аби не тільки зірвати евакуаційний процес, але й свідомо налаштувати маріупольців проти власної країни», - підкреслили у міськраді.

Там додали, що наразі триває евакуація в Запоріжжя, де чекають кожного. До того ж евакуація з Нікольського - в процесі, як би складно вона не йшла.

«Україна своїх не кидає. Прохання до всіх - поширюйте правду. Пишіть. Дзвоніть своїм близьким. Ми будемо робити все, аби жоден маріуполець не залишився заручником в лапах окупанта», - наголосили у міській раді.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. Віцепрем’єр-міністр – міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська рф майже знищили місто, тому з нього необхідно евакуювати всіх цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-