Франківські добровольці вирушили захищати Київ від російських загарбників

Франківські добровольці вирушили захищати Київ від російських загарбників

Укрінформ
Івано-Франківські добровольці вирушили захищати Київ від російських загарбників.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, передає Укрінформ.

«Учора наші добровольці поїхали захищати Київ. Дякую хлопцям і дівчатам, яких з різних причин не мобілізували до ЗСУ, але вони їдуть захищати Україну», - зазначив Марцінків.

Він зауважив, що це вже не перший виїзд франківських добровольців у столицю. Нині в місті офіційно зареєстрували добровольчий батальйон «Галичина».

Івано-Франківськ також постійно відправляє гуманітарну допомогу в регіони, які найбільше постраждали від активних бойових дій. Зранку така допомога вирушила у Чернігів, на черзі – Конотоп та Миколаїв.

«Що відправляємо? Інсулін, генератори, бо в операційних потрібне світло», - додав Марцінків.

За його словами, сьогодні мери міст постійно комунікують між собою і надають локальну допомогу туди, де вона потрібна найбільше.

Відомо, що в Івано-Франківську офіційно зареєстрували 19,5 тисяч тимчасово переміщених осіб. В місто переїхали понад 30 підприємств з інших регіонів.

З 24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-