Військова влада Одещини попередила про вкид в інформпростір фейкового розпорядження голови ОВА

Військова влада Одещини попередила про вкид в інформпростір фейкового розпорядження голови ОВА

Укрінформ
Одеська обласна військова адміністрація попередила жителів регіону про те, що у ворожих телеграм-каналах розповсюджується фейкова "виписка" начебто з розпорядження №101 від 16 березня начальника Одеської ОВА Максима Марченка про організацію оборони.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці пресслужба ОВА, передає Укрінформ.

«Звертаємо увагу на те, що зараз в декотрих телеграм-каналах, що розповсюджують ворожу інформаційну пропаганду та особливо в російських засобах масової інформації, розповсюджується фейкова виписка з розпорядження №101 від 16.03.22 начальника Одеської ОВА Максима Марченка про організацію оборони… Жодного подібного розпорядження начальник Одеської ОВА не видавав і не підписував! Усі офіційні розпорядження ми публікуємо на нашому офіційному сайті та оперативно повідомляємо про них на офіційній сторінці у Фейсбуці», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця інформація «створена і розповсюджується російським ворогом силами своїх підрозділів інформаційно-психологічних операцій (ІПСО)».

Подібні спроби створення фейкових новин мають на меті сіяти паніку та зламати спротив українців російським агресорам.

Одеська ОВА радить жителям області користуватись лише перевіреними джерелами інформації та не вірити фейковим новинам ворожих ЗМІ.

24 лютого російський президент путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-