На Закарпатті фіксують переселенців, які повертаються з Європи

На Закарпатті фіксують переселенців, які повертаються з Європи

Укрінформ
На Закарпатті фіксують громадян, які виїхали з країни з початком війни, та зараз повертаються назад.

Про це на брифінгу в Закарпатській ОВА повідомив голова адміністрації Віктор Микита, передає кореспондент Укрінформу.

"Останніми днями ми почали фіксувати громадян, які виїхали з України з початком війни і зараз повертаються назад", - повідомив Микита.

Він зазначив, що зараз в області проживає 220 тисяч вимушених переселенців, які переїхали сюди через бойові дії в інших регіонів України.

Загалом в область заїжджає до 50 тисяч громадян на добу, якась частина згодом покидає область через КПП на угорському та словацькому кордонах. За даними ДПСУ, за минулу добу із Закарпаття в країни ЄС виїхало 26 тисяч осіб.

Микита також наголосив, що резерви для розміщення внутрішньо переміщених осіб в області ще є. Також ці резерви є у партнерів - в Угорщині та Словаччині.

За його словами, в області почали будувати тимчасові поселення для вимушених переселенців. Після закінчення війни їх можна буде використовувати в туризмі.

24 лютого 2022 року путінська росія розпочала неспровоковану війну проти України, здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, її Збройні сили та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-