Польське місто-побратим допомогло Тернополю медичним обладнанням

Польське місто-побратим допомогло Тернополю медичним обладнанням

Укрінформ
Медичне обладнання на понад 3,5 млн грн надійшло до Тернополя з польського міста-побратима Хожува.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Тернопільська лікарня швидкої допомоги отримала сучасне та дуже потрібне для нас обладнання від наших партнерів із польського Хожува. Ці засоби призначені для лікування хворих, які перебувають у травматологічному відділенні лікарні, а також для нейрохірургічного та хірургічного втручання. Зокрема, це пластини, імпланти, інструменти, ліки, які використовуються для надання екстреної медичної допомоги та проведення складних операцій», - сказав Надал.

За його словами, у лікарні швидкої допомоги зараз приймають людей з кульовими пораненнями. Це вимушені переселенці, які, тікаючи, зазнали поранень, переломів та інших травм. Тому такі медичні засоби є дуже потрібними для лікувального закладу.

Надал також зазначив, що в Україні основні постачальники подібного обладнання знаходяться у Києві та Харкові, а через воєнні дії медичні заклади фактично відрізані від необхідних матеріалів. Тому у Тернопільській лікарні швидкої допомоги запевняють, що готові, за потреби, ділитися отриманим медичним інструментарієм з іншими медзакладами.

Як повідомляло агентство, минулого тижня Тернопіль отримав першу партію гуманітарної допомоги вагою у понад 17 тонн від польського міста-партнера Ельблонг та партнерів з литовського Таураге.

Серед вантажу - перев'язувальні матеріали, медичні засоби, спальні мішки, каремати, матраци, засоби дезінфекції, одяг для дітей та дорослих, батарейки.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Фото: ternopillive.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-