Миколаївський зоопарк підтримують із різних куточків країни та світу - директор

Миколаївський зоопарк підтримують із різних куточків країни та світу - директор

Укрінформ
Миколаївський зоопарк після багаторазового обстрілу міста російськими загарбниками почав відчувати труднощі з кормами для тварин. Але варто було директору звіринця Володимиру Топчію попросити допомоги у соцмережах, як вона посипалася з усіх боків – мешканці Миколаєва, всієї України та багатьох країн світу почали перераховувати гроші на рахунок зоопарку.

Про це він розповів в інтерв'ю «Голосу Америки», повідомляє Укрінформ.

"Я кинув клич у соцмережах і це мало величезний відгук у всіх. Не тільки у миколаївців, а й в інших містах та країнах. Чехія, Латвія, Литва, Естонія, Ізраїль, Польща та багато інших... Люди допомагають з усього світу, купують електронні квитки в зоопарк. Сьогодні вже викуплені вони аж до середини квітня, хоча ми не працюємо через постійні обстріли, дякую також волонтерам, які пропонують допомогу не тільки матеріальну, а й робочими руками, адже 8 наших співробітників пішли на війну, багато хто поїхав... Спасибі міській владі, що не залишили... Всім дякую", - сказав Топчій, не приховуючи сліз.

За його словами, сьогодні вони вже мають можливість платити постачальникам, які привозять корми тваринам, і у них все нормально. Але у багатьох українських зоопарках, особливо тих, хто опинився на тимчасово захопленій території, ситуація набагато гірша – там тварин нема чим годувати, співробітники гинуть під обстрілами.

«Нас підтримують усі зоопарки світу, крім російських, жоден зоопарк їх не висловив нам підтримки, навіть словесно, хоч вони знають, що тут відбувається. Сьогодні у миколаївському зоопарку найбільша колекція тварин в Україні. Це понад 4 тисячі голів 400 різних видів.

8 березня у нас народився далекосхідний леопард, чистокровний, який має міжнародний племінний номер. Я про це нікому ще не говорив. Його півторарічного брата ми мали відправити до Франції, поки не вийшло, хоча я впевнений, що він буде французом», - підсумував Топчій.

Як повідомлялося, у Миколаєві почали додатково зміцнювати місто, щоб відбити можливий напад російських військ.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Фото: Фейсбук Миколаївський зоопарк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-