Сьогодні до Львова прибуде мандрівна статуя Фатімської Божої Матері

Сьогодні до Львова прибуде мандрівна статуя Фатімської Божої Матері

Укрінформ
Сьогодні, 17 березня, до львівського храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, що на Сихові, прибуде мандрівна статуя Діви Марії з Фатіми.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Центр Святині Фатіми (Португалія) надає офіційну копію статуї Фатімської Божої Матері, щоб у Її присутності просити перед Богом про захист та мир в Україні і світі. Статуя Богородиці прямує саме до храму Різдва Пресвятої Богородиці, де перебуватиме до 15 квітня 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Божественна Літургія розпочнеться о 13.00, після цього урочисто зустрічатимуть статую Діви Марії.

Як пише Vaticannews, перша мандрівна статуя Фатімської Богородиці була вирізьблена за вказівками сестри Лусії, найстаршої з пастушків, яким являлась Пречиста Діва Марія 1917 р., та 13 травня 1947 року увінчана золотою короною. Сталося так, що 1945 року, незабаром після закінчення Другої світової війни, один парох у західному Берліні запропонував, щоб статуя Фатімської Матері Божої відвідала всі столиці і єпископати Європи аж до кордону з Росією. Виготовлена за вказівками сестри Лусії статуя відтоді побувала в 64 країнах світу, несучи послання миру й Божої любові.

Згодом, щоб задовольнити численні прохання з усього світу, виготовлено й посвячено ще декілька копій першої мандрівної статуї. У 2000 році було прийнято рішення залишити першу мандрівну статую у Фатімському санктуарії, який вона залишає лише за особливих нагод, зокрема, під зустріч молоді в Панамі на початку 2019 року.

Фото: Vaticannews, ЛОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-