Туреччина планує нові евакуаційні рейси з України, зокрема з Маріуполя

Туреччина планує нові евакуаційні рейси з України, зокрема з Маріуполя

Укрінформ
Туреччина докладає зусиль для досягнення постійного припинення вогню в Україні та планує нові евакуаційні рейси, зокрема, аби вивезти громадян, які лишаються в Маріуполі.

Про це сьогодні повідомив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, передає власкор Укрінформу.

«Ми продовжуємо роботу з евакуації наших громадян. Зі Львова плануємо вивезти два автобуси. З Одеси також плануємо автобус. Ми також докладаємо зусиль для евакуації громадян інших країн. лавров зателефонував мені вчора ввечері з питання евакуації наших громадян, що перебувають у Маріуполі. Ми чекаємо, що цей процес завершиться за день-два», - сказав міністр.

Міністр закордонних справ також повідомив про те, що підтримується контакт з керівництвом мечеті з питань евакуації громадян. Також триває робота для досягнення постійного припинення вогню в Україні.

«Є питання, які необхідно узгодити для постійного припинення вогню в Україні. Наші зусилля в цьому плані продовжуються», - вказав Чавушоглу.

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня стало відомо, що у мечеті султана Сулеймана Пишного та його дружини Роксолани (Хюррем Султан) у Маріуполі від обстрілів переховуються понад 80 дорослих і дітей, в тому числі громадяни Туреччини.

Мевлют Чавушоглу відвідає Україну 17 березня.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-