РосЗМІ вимагають від маріупольців казати на камеру, що їх затримував «Азов» - Верещук

РосЗМІ вимагають від маріупольців казати на камеру, що їх затримував «Азов» - Верещук

Укрінформ
Представники російських ЗМІ вимагають від маріупольців, яким вдалося виїхати з міста, на камеру сказати, що їх начебто не випускав полк "Азов".

Про це віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Хочу звернути увагу на те, що зараз російські ЗМІ атакують людей, які виїхали по гуманітарному коридору з Маріуполя. Пропагандисти вимагають на камеру розповісти, як полк «Азов» не випускав мешканців із міста. Замість того, щоб дати спокій маріупольцям, які через постійні обстріли російської артилерії та бомбардування виживали в укриттях без тепла, без світла, їжі та води, вони ліплять черговий фейк», - сказала Верещук.

За її словами, єдина причина того, чому українські військові просили повернутися до міста, полягала в тому, що росія не припиняла обстрілів пропри домовленість про режим тиші. «Як тільки військові отримали інформацію, що проїзд можливий, він був дозволений», - сказала віцепрем’єр.

Загалом протягом дня, додала представниця українського уряду, з 9 оголошених гумкоридорів спрацювало 7. "Всього за допомогою гуманітарних коридорів вдалося врятувати 28 893 людини із заблокованих міст», - сказала Верещук.

За її словами, йдеться про Донеччину, де по коридору Маріуполя врятувалися близько 20 тисяч людей.

На Сумщині вдалося евакуювати 8533 людини. У Харківській області - 320 підопічних та працівників Оскільського психоневрологічного інтернату.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування воєнних злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-