У Запоріжжі логістичний хаб для переселенців прийняв близько 2 тисяч людей

У Запоріжжі логістичний хаб для переселенців прийняв близько 2 тисяч людей

Укрінформ
За два тижні роботи запорізький логістичний хаб, відкритий на базі державного цирку, прийняв приблизно 1900 людей. Вчора сюди приїхали люди з Маріуполя.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив керівник Департаменту культури і інформаційної політики Запорізької ОДА Владислав Мороко.

“З початку створення хабу (3 березня) через нього пройшли 1900 людей, це люди з Оріхова, Гуляйполя - 700 осіб. Вчора вже пізно ввечері прийшла перша колона машин, що виїхали з Маріуполя. Нам відомо, що виїхало 160 машин, але половина з них осіла в районі Бердянська, Бердянського району. Інші приїхали до Запоріжжя”, - повідомив Мароко.

Серед тих, хто приїхав, - молодь, діти, жінки. Всіх людей перевірили та відправили на ночівлю в дитячий садок, де вони там отримали гаряче харчування та можливість прийняти душ і заночувати.

“На ранок ми з ними спілкувалися, половина вже виїхала далі. Частина з них не має транспорту і тому відправились на вокзал, аби виїхати евакуаційним потягом. Ми надали людям транспорт”, - додав Мороко.

У той же час сьогодні відкритий гуманітарний коридор для приватного транспорту за маршрутом Маріуполь - Мангуш - Бердянськ - Токмак - Василівка - Запоріжжя.

Як повідомив заступник голови ОП Кирило Тимошенко, якщо до 18:00 людям не вдається дістатись Василівки, то їм радять зробити зупинку на ніч у Бердянську або у Токмаці.

Як повідомлялося раніше, гуманітарний конвой, який вийшов із Запоріжжя до Маріуполя, сьогодні в черговий раз спробує дістатись пункту призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-