Денісова: На тимчасово захоплених територіях загарбники тероризують населення

Денісова: На тимчасово захоплених територіях загарбники тероризують населення

Укрінформ
На тимчасово захоплених рф територіях України загарбники тероризують місцеве населення.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі поінформувала Уповноважена ВР із прав людини Людмила Денісова.

«На тимчасово окупованих територіях рашистські окупанти тероризують місцеве населення», - заявила Денісова.

За її даними, у неділю так званий «військовий комендант» підписав звернення до мешканців міст Нова Каховка, Таврійськ і Каховка, у якому оголосив комендантську годину, заборону на носіння зброї та на проведення зібрань, мітингів або пікетів.

Як уточнила Денісова, за будь-яке порушення цих «вимог» загарбник погрожує «притягненням до суворої відповідальності та передачею до органів військового правопорядку».

«У місті Енергодар рашистські військові б’ють і катують людей прямо на вулицях, викрадають перехожих, відбирають автомобілі. У тимчасово окупованих селах на Київщині російські бойовики грабують і трощать будинки, забирають у мешканців речі та їжу», - уточнила вона.

Український омбудсмен зазначила, що зі слів військовополонених РФ, командуванням було віддано наказ перейти на самозабезпечення – фактично «легалізовано» мародерство армії держави-агресора в Україні.

Вона наголосила, що терор мирних жителів - це військовий злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Денісова закликала міжнародну спільноту врахувати ці факти при посиленні тиску на державу-терориста для припинення війни та виведення армії російських загарбників з України.

«На рашистське керівництво та військових чекає «Нюрнберг №2», - поінформувала Денісова.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-