У Трускавці переселенців вже більше, ніж місцевого населення - мер

У Трускавці переселенців вже більше, ніж місцевого населення - мер

Укрінформ
У Трускавці на Львівщині розселили понад 30 тисяч переселенців – це на 10 тисяч більше, ніж становить місцеве населення.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«Загалом ми розселили близько 30 тисяч людей. При цьому місцеве населення складає 20 тисяч. Упродовж березня Трускавець надсилає ряд гуманітарних вантажів у точки України, де є можливість доставки і де це найбільше необхідно. Надіслали продукти, одяг, медикаменти, засоби гігієни в Бучу Київської області, Чорноморськ Одеської області, Бровари Київської області, а також в Запоріжжя та Миколаїв», - розповів міський голова Трускавця Андрій Кульчинський.

Кількість офіційних ліжкомісць у Трускавці становить 15 тисяч. Станом на зараз усі заповнені. Так само люди орендують квартири, а це ще понад 10 тисяч переміщених осіб.

Кульчинський зазначив, що до 25% трускавчан приїхали родичі з окупованих областей. Переселенців також розміщують безкоштовно в школах, офісах, санаторіях «Джерело» та «Джерельний».

Як повідомлялося, Львів за два тижні війни прийняв майже 200 тисяч вимушено переміщених осіб.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-