Поки невідомо, чи вдасться доставити гумвантаж до блокадного Маріуполя - Денисенко

Поки невідомо, чи вдасться доставити гумвантаж до блокадного Маріуполя - Денисенко

Укрінформ
Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко зазначив, що до Маріуполя прямують 8 вантажівок із гуманітарною допомогою, проте невідомо, чи вдасться їх доставити.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На цей момент з трудом, але все ж таки ідуть гуманітарні коридори на Київщині. Ізюм, на жаль, зараз обстрілюється і, на жаль, неможливо робити гуманітарний коридор, хоча вчора ми змогли евакуювати близько 2 тисяч людей. Зараз справді 8 вантажівок із медикаментами, їжею, водою, крупами, консервами. В принципі, пробуємо, щоб вони дійшли до Маріуполя. На жаль, ситуація така, що поки ми не розуміємо, чи зможемо ми довезти ці вантажі до по суті блокадного Маріуполя, місто по суті в блокаді”, - сказав Денисенко.

Він наголосив, що українська влада буде робити все від неї залежне, щоб коридори продовжували працювати.

“На жаль, ми розуміємо, що якщо ми говоримо безпосередньо про місто Маріуполь, на жаль, поки що спрацьовує та логіка, про яку ми говоримо багато днів підряд - що це особиста вказівка путіна, що це вказівка кремля - не допускати будь-які гуманітарні коридори, які ідуть в сторону України , а допускати тільки ті, які можуть піти в сторону російської федерації. Тобто в принципі путін хоче, щоб це місто почало здаватися. Власне кажучи, в цьому є найбільша загроза”, - додав Денисенко.

Як повідомлялося, колона з гуманітарним вантажем та автобусами для евакуації людей вирушила із Запоріжжя до Маріуполя. Вивезти людей із Маруполя не вдається вже кілька днів.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Evgeniy Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-