За добу в Україні відновили електропостачання 72 тисячам споживачів

За добу в Україні відновили електропостачання 72 тисячам споживачів

Укрінформ
Упродовж доби вдалося відновити електропостачання майже 72 тисячам споживачів, газопостачання — майже 5 тисячам.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в оперативному зведенні Міністерства енергетики України.

У Міненерго уточнили, що найактивніше відновлювальні роботи велися на Сумщині - поновлено електропостачання для 62,8 тисячі абонентів у 263 населених пунктах.

«Водночас, за оперативною інформацією, станом на 18:00 9 березня в Україні через пошкодження, зумовлені бойовими діями, залишалися знеструмленими повністю чи частково понад 1250 населених пунктів та майже 11 тисяч трансформаторних підстанцій (загалом — понад 723 тисячі споживачів).

Найскладніша ситуація в Донецькій області, де без електроенергії - понад 235 тисяч абонентів, повністю від’єднано від електропостачання Маріуполь», - йдеться у зведенні.

Із газопостачанням найсутужніше в Донецькій, Чернігівській, Запорізькій, Київській і Миколаївській областях. Всього по країні станом на 18:00 середи залишалися без газу майже 233 тисячі споживачів.

«Незважаючи на критичну ситуацію, аварійно-відновлювальні бригади продовжують в цілодобовому режимі ремонтувати обладнання й відновлювати енергопостачання», - запевнили в Міністерстві енергетики.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки, лікарні, школи та дитсадки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-