Це неправда, що переселенців поселяють на «Арені Львів» лише на 72 години - Козицький

Це неправда, що переселенців поселяють на «Арені Львів» лише на 72 години - Козицький

Укрінформ
Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький спростував фейк і запевнив, що переселенців розміщують і на короткий, і на довготривалий термін.

Про це Козицький повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У мережі поширюють чутки, начебто центр на «Арені Львів» поселяє людей із постраждалих регіонів лише на 72 години. Мовляв, далі вони повинні самі знайти собі житло. Це не так», - заявив очільник ОВА.

Він наголошує, що центр із допомоги переселенцям на «Арена Львів» працює за двома напрямами, залежно від потреб людей. По-перше, тимчасово поселяє тих, хто прямує за кордон, зупиняється у родичів та знайомих, чи вирішив самостійно знайти собі помешкання. Буває, люди прибувають на вокзал пізно ввечері чи вночі, тож тут допомагають їм з ночівлею у Львові та околицях.

По-друге, за словами Козицького, на довготривалий термін центр поселяє тих, хто вирішує залишитися на Львівщині, але не має де жити. Скеровує людей у державні і комунальні заклади – санаторії, гуртожитки, школи, дитсадки. Здебільшого це Борислав, Дрогобич, Червоноград.

«На цей момент маємо майже 20 тисяч вільних місць. 101 тисяча – зайняті. На щастя, почали працювати «зелені коридори» для порятунку людей. Тож потрібно ще більше місць, де ми можемо прихистити наших земляків», - додав Козицький.

Також він звертається до керівників громад провести на своїх територіях інвентаризацію об’єктів, де можна за лічені дні створити умови для проживання вимушених переселенців.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-