«Репортери» відкривають у Львові Центр свободи преси

«Репортери» відкривають у Львові Центр свободи преси

Укрінформ
Міжнародна організація «Репортери без кордонів» (RSF) відкриває Львівський центр свободи преси та подає скаргу на можливі військові злочини Росії. 

Про це йдеться на сайті організації, повідомляє Укрінформ.

"Вторгнення Росії в Україну супроводжується інформаційною війною. «Репортери без кордонів» незабаром відкриють центр свободи преси для журналістів із групи ризику разом із українською партнерською організацією – Інститутом масової інформації (IMI)", - йдеться у повідомленні.

Журналісти, зокрема, матимуть змогу позичити там засоби захисту — бронежилети й шоломи. Центр на заході України також має на меті стати фізичним та цифровим контактним пунктом для журналістів та репортерів, які шукають фінансової чи психологічної підтримки.

«Потреба в підтримці величезна, в тому, що стосується таких різноманітних речей, як захисне спорядження, аптечки невідкладної допомоги, а також гуманітарна чи фінансова допомога. Тому ми закликаємо міжнародних донорів та ЗМІ зв’язатися з нами, щоб ми могли направити кошти», - наголосили в організації. 

Центр розміститься у приміщенні Медіа-центру іноземної преси. У цьому закладі іноземні журналісти та репортери можуть працювати з 8:00 до 20:00, користуватися Інтернетом та вести пряму трансляцію. У ньому також є укриття на випадок атаки.

Крім того, RSF вже почала допомагати українським та російським незалежним ЗМІ обійти блокування владою сайтів через проєкт Collateral Freedom. Щоб зробити цензуровану інформацію доступною, RSF «віддзеркалює» веб-сайти та розміщує точні, постійно оновлювані копії сторінок на «хмарних» серверах великих міжнародних провайдерів.

«Журналістам і репортерам в Україні доводиться працювати в надзвичайно небезпечних умовах. Їхня мужність дозволяє всім нам побачити реальні масштаби російської агресії в Україні. Їхня робота захищає права людей на інформацію та допомагає в боротьбі з підробками», - сказала директор ІМІ Оксана Романюк.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-