Мер Краматорська: Необґрунтоване підняття цін будемо вважати мародерством

Мер Краматорська: Необґрунтоване підняття цін будемо вважати мародерством

Укрінформ
Міська влада Краматорська на Донеччині вважатиме мародерством необґрунтоване підняття цін в умовах воєнного стану.

Як передає Укрінформ із посиланням на сайт міськради, про це у зверненні до городян заявив міський голова Краматорська Олександр Гончаренко.

«Шановні краматорці! Звертаюсь, у першу чергу, до власників бізнесу, власників магазинів: великих та малих, оптовиків і роздрібників. Сьогодні міська влада разом з обласною активно працює над налагодженням постачання продуктів харчування та інших товарів першої необхідності у Краматорськ… Необґрунтоване підняття цін в умовах воєнного стану вважатимемо за мародерство», - заявив Гончаренко.

Він зазначив, що влада розуміє, що колишні логістичні маршрути доставки продуктів порушені. Харків, на якому було сконцентровано усі поставки, - закритий, і зараз робота йде через Дніпро або з заходу України. Це у півтора-два рази підвищує вартість доставки.

Тому, за словами Гончаренка, влада спілкується з місцевими виробниками, аби максимально залучити їх до співпраці у межах громади.

«Добре розумію, що зараз важкий для всіх період. Але це – не час збагачуватися на чужому горі. Здорожчала доставка, везуть здалеку, вірю, що товар надходить за новими цінами, але - не настільки високими, як ваші націнки. Закликаю робити їх мінімальними. І сподіваюся, що ви мене почули. Це - не прохання», - наголосив очільник міста.

Він підкреслив, що тяжкий період обов’язково мине, і після цього відповідні служби обов’язково проаналізують дії кожного в умовах воєнного стану, а відповідальності за порушення не уникне ніхто.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-