На Сумщині окупанти вбивають мешканців і не дають забрати тіла — голова ОВА

На Сумщині окупанти вбивають мешканців і не дають забрати тіла — голова ОВА

Укрінформ
У Тростянці Сумської області російські військові вбивають мирних мешканців і не дають забрати тіла з вулиці.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

"Окупанти не дають можливості забирати тіла з вулиць. Близько 10 тіл мирних мешканців міста зараз привезли в лікарню — це ті, що вдалося забрати. Кількість убитих порахувати неможливо, тому що тіла на вулицях, між будинками, і місцеві мешканці, щоб прибрати їх з вулиць, забирають додому", - сказав він. 

За його словами, наразі ховати загиблих немає можливості, адже напередодні російські загарбники розстріляли похоронне бюро в Тростянці. Також через окупацію залізниці відсутня можливість і доставляти гуманітарні вантажі, вивезти людей та пригнати вагони-рефрижератори для зберігання тіл російських військових.

"Російські орки грабують і мародерять: усі продуктові магазини спустошені. Центральними вулицями Тростянця, наче в себе вдома, пересуваються росіяни: попереду БТР, а потім УРАЛ. Російські військові з автоматами патрулюють вулиці міста. Місцевим жителям виходити на вулицю небезпечно", - уточнює Живицький. 

Утім, зауважив голова ОВА, мешканці забезпечені їжею, хліб випікають, роздають і розвозять безкоштовно. В той час працюють і комунальні служби.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-