На Львівському вокзалі затримали Володимира Рубана

На Львівському вокзалі затримали Володимира Рубана

Відео
Укрінформ
У потязі Укрзалізниці затримали фігуранта кримінальної справи щодо обміну полонених з ОРДЛО, керівника штабу ГО "Офіцерський корпус" Володимира Рубана. На Львівському вокзалі його передали поліції, а далі СБУ.

Відео затримання опублікували у Фейсбуці очевидці, передає Укрінформ.

З опублікованого відео чути, що розпізнав та затримав Володимира Рубана в потязі офіцер полку "Азов".

Кореспондентові Укрінформу затримання Рубана підтвердили у пресслужбі поліції Львівщини.

«28 лютого близько обіду надійшов виклик до поліції, і правоохоронці прибули на залізничний вокзал Львова. Там їм передали затриманого, якого відразу відвезли у відділок, де далі з ним працювали співробітники СБУ», - повідомила Світлана Добровольська.

Володимир Рубан – проросійський активіст, керівник штабу Громадської організації «Офіцерський корпус», він був фігурантом кримінальної справи щодо планування насильницького повалення конституційного ладу в Україні та сприяння терористичній організації «ДНР».

З початку війни на сході України у травні 2014 р. Рубан разом із організацією «Офіцерський корпус» з власної ініціативи взявся за визволення заручників із полону самопроголошених «ЛНР» та «ДНР». Виконував функцію посередника між польовими командирами «ДНР» і «ЛНР» та українською владою. У липні 2014 р. створив Центр визволення полонених у Дніпрі, перемовники якого домоглися визволення понад 600 полонених. У жовтні 2014 група під керівництвом Рубана за три доби здійснила рейд територією Донбасу протяжністю 1500 км, доставивши теплі речі та продукти полоненим у Сніжне і дітям у Горлівку, та визволивши полонених із Краснодона, Луганська, Сніжного та Донецька.

У кінці лютого 2017 разом із Надією Савченко відвідав тимчасово окуповані території ОРДЛО, порушивши порядок перетину лінії розмежування, після чого СБУ анулювала дозвіл Рубана на виїзд в ОРДЛО.

У березні 2018 року Рубана затримали українські прикордонники на одному з КПВВ на Донбасі при спробі ввезення з окупованої території великої партії зброї та боєприпасів. Його арештували. Згодом СБУ продемонструвала зв'язки організаційної мережі, за допомогою якої він з 2004 року займався поширенням антиукраїнської пропаганди, зокрема серед дітей молодшого шкільного віку.

У квітні 2019 року обвинувачені у плануванні терористичного акту та держперевороту Надія Савченко та Володимир Рубан були звільнені із суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-