На західній ділянці кордону фіксують зменшення потоку громадян у країни ЄС та Молдову – ДПСУ

На західній ділянці кордону фіксують зменшення потоку громадян у країни ЄС та Молдову – ДПСУ

Укрінформ
На західній ділянці кордону фіксується певне зменшення потоку громадян з України до країн ЄС та Молдови. Рівень завантаженості пунктів пропуску також знижується.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Держприкордонслужба

«На західній ділянці кордону фіксується певне зменшення потоку громадян на кордоні України з країнами ЄС та Молдови. Рівень завантаженості пунктів пропуску також знижується. Для якомога швидшого перетину кордону радимо громадянам обирати менш завантажені пункти пропуску, інформацію про які отримувати зі сторінки Західного регіонального управління Західний Кордон», - йдеться в повідомленні.

У ДПСУ зазначили, що прикордонники України разом з колегами суміжних країн роблять все можливе задля пришвидшення оформлення громадян, особливо на виїзд з України. Окремо вони закликали не розганяти дезінформацію про «дискримінацію» за расою чи національністю під час заходів контролю та перетину державного кордону.

Черговість перетину кордону застосовується до всіх національностей як і законодавчо визначена процедура оформлення документів, яка нині спрощена з гуманітарних підстав і допускається до жінок та дітей, першочерговість пропуску яких також є пріоритетом, особливо в час військового вторгнення Росії, зауважили у ДПСУ.

В пресслужбі також наголосили, що інформація, яку поширюють серед закордонної преси про заборону виїзду з України іноземцям, не відповідає дійсності. Прикордонники забезпечують оформлення громадян інших країн, у тому числі студентів, які бажають повернутися на батьківщину, відповідно до норм законодавства та максимально допомагають в перетині кордону, запевнили в ДПСУ.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 1 березня у чергах на перетині західного кордону України перебуває близько 8 тисяч автомобілів, за останню добу з України виїхало майже 108 тисяч осіб.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-