Львівщина просить Польщу збільшити кількість поїздів для переселенців

Львівщина просить Польщу збільшити кількість поїздів для переселенців

Укрінформ
Львівська ОДА провела переговори з Укрзалізницею, прикордонниками та польською стороною для збільшення поїздів зі Львова в Польщу, оскільки на вокзалі міста перебувають тисячі переселенців.

Про це під час брифінгу повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький, передає кореспондент Укрінформу.

«Вчора ми говорили із польською стороною для збільшення поїздів з напрямку Львова. Це частково зніме напругу з автомобільним траспортом на пунктах пропуску. Зранку розмовляли з керівником залізниці, прикордонної і митної служби, зв’язували їх з митною стороною щодо збільшення потягів і поляки погодилися зі своєї сторони», - зазначив Козицький.

За його словами, зараз на Львівщині зібрано понад 601 тонну гуманітарної допомоги для переселенців. Область прийняла за три дні більше 31 тисячі внутрішньо переміщених осіб.

«Вони не всі залишилися в нас на Львівщині, а й частково рухалися в сторону Закарпаття. У Львові та районі розселено більше двох з половиною тисяч. Через кордон до Польщі вже виїхало понад 100 тис осіб. Ми працюємо з людьми, які виїжджають з України, говоримо, що є можливість перечекати на Львівщини чи в сусідніх областях . Але люди, які вже прийняли рішення, їх вже важко переконати», - додава Козицький.

Як повідомляло Суспільне, у Львові на вокзалі тисячі переселенців з різних областей України, які намагаються виїхати залізничним транспортом до Польщі. На вокзалі присутні волонтери, які координують людей. Розповідають, де можна отримати допомогу і що для цього потрібно.

Як повідомлялося, на стадіоні «Арена Львів» розгорнули центр для прийняття та координації переселенців. Також для оперативної роботи у Палаці мистецтв на вулиці Коперника, 17 розгорнуто гуманітарний штаб, де можна отримати всю інформацію щодо надання гуманітарної допомоги, розселення, забезпечення речами першої необхідності.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі.

На всій території України запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-