Лікарні на Закарпатті готуються приймати поранених

Лікарні на Закарпатті готуються приймати поранених

Укрінформ
На Закарпатті лікарні припиняють планову госпіталізацію, проводять аудит медзасобів та ліків, готуються надавати допомогу пораненим.

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький, передає Укрінформ.

"Через обставини у країні наші лікарні тимчасово не проводять планової госпіталізації пацієнтів. Медична система краю готова до будь-якого розвитку подій. Якщо виникне потреба у госпіталізації військових чи постраждалих від збройної агресії, наші медики готові приймати та надавати всю необхідну допомогу", - заявив посадовець.

Білецький також закликав громадян здавати кров, аби лікарі мали запас. Це можна зробити у Центрі переливання крові в Ужгороді чи районних лікарнях.

Про зупинку планових госпіталізацій заявили й директори лікарень. Зокрема, Закарпатська обласна лікарня звільняє корпус, де перебували пацієнти з коронавірусом, аби розгорнути відділення для прийняття поранених.

"Там є чотири операційні, відділення на 50 ліжок. Ми створюємо цілодобове чергування наших лікарів: хірургів, травматологів. Переходимо в інші умови роботи", - сказав Суспільному директор лікарні Юрій Яцина.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Президента щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-