Данілов пояснив, чому надзвичайний стан не запроваджують на Донеччині й Луганщині

Данілов пояснив, чому надзвичайний стан не запроваджують на Донеччині й Луганщині

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов пояснив, що у Донецькій і Луганській областях не запроваджують надзвичайний стан, оскільки спеціальний режим там діє з 2014 року.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По Донецькій і Луганській областях. Там є окремий режим, він урегульований на сьогодні нашим законодавством. Вони перебувають в іншій юридичній зоні, тому там надзвичайний стан не вводиться, на превеликий жаль, він там введений уже доволі давно, починаючи з 2014 року", - зазначив Данілов.

Як повідомлялося, РНБО запропонувала ввести надзвичайний стан на території всієї України, крім Донеччини й Луганщини.

21 лютого президент РФ Володимир Путін підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

22 лютого Путін заявив, що кордони квазіреспублік "ДНР" і "ЛНР" прописані в їхніх "конституціях" і вони збігаються з кордонами Донецької та Луганської областей у складі України.

Рада Федерації 22 лютого дозволила Путіну застосовувати російську армію за кордоном.

Лідери країн ЄС, США, Канади та більшості демократичних країн світу засудили такі дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права та власних міжнародних зобов’язань Російської Федерації.

У МЗС України заявили, що Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей і процес мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання незаконних утворень в ОРДЛО.

Фото: twitter.com/rnbo_gov_ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-