Кількість охочих виїхати з України до ЄС не збільшилась — голова Закарпатської ОДА

Кількість охочих виїхати з України до ЄС не збільшилась — голова Закарпатської ОДА

Укрінформ
На кордонах Закарпаття з країнами ЄС наразі не фіксують значних потоків авто та напливу громадян, котрі залишають країну.

Про це на брифінгу повідомив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита, передає кореспондент Укрінформу.

"На кордонах Закарпаття з країнами ЄС ми наразі не фіксуємо значних потоків авто та напливу громадян, котрі покидають країну у зв'язку із напруженою ситуацією через ескалацію конфлікту з боку Росії", - повідомив Віктор Микита.

За його словами, наразі на Закарпатті правоохоронці, в тому числі прикордонники, несуть посилену варту.

У свою чергу, в Чопському прикордонному загоні, в зоні відповідальності якого один із найбільших КПП на кордоні з Угорщиною "Тиса", також підтвердили, що потік громадян України, які виїжджають до ЄС, в період із 16 до 22 лютого не збільшився, як і не збільшився він у порівнянні із січнем 2022 року.

Читайте також: Храми Львова готові надати приміщення для переселенців та під укриття

"За статистикою, щодоби на нашій ділянці кордону фіксуємо 1500-1700 громадян, які їдуть до ЄС, та 500-600 транспортних засобів, котрі перетинають кордон з Євросоюзом. Такі самі цифри ми мали також у січні цього, 2022 року", - повідомили в пресслужбі Чопського прикордонзагону.

Закарпаття межує із чотирма країнами Європейського Союзу - Румунією, Угорщиною, Словаччиною та Польщею.

Як повідомлялося, на початку лютого 2022 року Росія перекинула до Білорусі кілька тисяч своїх військових у рамках спільних навчань «Союзна рішучість-2022».

Окрім того, Росія зосередила біля кордону з Україною та на тимчасово окупованих українських територіях до 190 тис. військовослужбовців.

21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Укладені угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія таким чином відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-