Житомир готує резерв продуктів на випадок надзвичайної ситуації – мер

Житомир готує резерв продуктів на випадок надзвичайної ситуації – мер

Укрінформ
У Житомирі готують запас продуктів харчування у разі настання надзвичайної ситуації, пов’язаної із можливим вторгнення Російської Федерації.

Про це у відеозверненні повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, передає Укрінформ.

«Ми підписали договори на закупівлю приблизно на 8 млн грн продуктів харчування для того, щоб у разі настання критичної ситуації ми могли забезпечити на якийсь короткий термін тих людей, які цього потребують. Зраз ми відпрацьовуємо ще один договір на суму приблизно 50 млн грн. Ми розуміємо, що 30 тис. чи 60 тис. людей ми зможемо забезпечити продуктами харчування», - сказав Сухомлин.

За його словами, наразі в місті також розробляють сценарії можливої евакуації людей з інвалідністю, вихованців дитячих будинків сімейного типу. Для цієї потреби вже визначили безпечні місця, де вони перебуватимуть.

Міський голова також звернувся до своїх колишніх однокурсників з танкового училища із закликом не порушувати цілісності та незалежності України.

«Я знаю, що ви читаєте мою сторінку у Фейсбуці. Хочу сказати, що ви чудово знаєте і пам’ятаєте, якими ми були в училищі і якими ми були в житті. Я майже впевнений, що кадрові російські офіцери не будуть воювати, це не ваша війна. Я практично на 90% впевнений, що ви не сядете в танк для того, щоб піти на нас зі сторони Чернігівської області чи зі сторони Білорусі. У вас вистачить на це розуму, але якщо так станеться, то не хотілось би вас побачити у прицілі. Тут рука не здригнеться, це наша земля і ми її захищатимемо всі разом», - зазначив Сухомлин.

Читайте також: Мінфін не підтримує запровадження нульової ставки ПДВ на продукти харчування

Мер зауважив, що військові готові до можливого вторгнення з боку Білорусі. Він запевнив, що місто перебуває під захистом.

Як повідомлялося, на початку лютого 2022 року Росія перекинула до Білорусі кілька тисяч своїх військових у рамках спільних навчань «Союзна рішучість-2022».

Також Росія зосередила біля кордону з Україною та на тимчасово окупованих українських територіях до 190 тис. військовослужбовців.

Фото: zt-rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-