Львівські хірурги провели операцію на руці 5-річній дівчинці, яка народилася з шістьма пальцями

Львівські хірурги провели операцію на руці 5-річній дівчинці, яка народилася з шістьма пальцями

Фото
Укрінформ
Перше медоб'єднання Львова розпочало новий етап розвитку дитячої мікрохірургії кисті. Однією з перших пацієнток стала 5-річна дівчинка, яка народилася із шістьма пальчиками на руці.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила пресслужба лікарні.

«Вона з'явилася на світ із шістьма пальчиками на руці. Зайвий - між великим та вказівним - Владочці видалили одразу після народження. Однак великий палець був деформованим. Так дитина прожила 5 років і лише нині позбулася проблеми», - зазначають у лікарні.

Львівські хірурги провели операцію на кисті руки 5-річній дівчинці / Фото: Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова

У пресслужбі розповіли, що дівчинці потрібне було хірургічне втручання, яке вдалося здійснити завдяки триденному візиту до Львова з Харкова Ірини Гарбузняк, ортопеда-травматолога, дитячого хірурга кисті, наукової співробітниці відділення дитячої ортопедії Інституту патології хребта та суглобів імені М.І.Ситенко НАМН України. Спільно зі спеціалістами Дитячої лікарні Першого медоб’єднання Львова виконали пластичну операцію з корекції післяопераційного рубця та коригуючу остеотомію для відновлення нормального положення кістки пальця та його функцій.

Читайте також: Онкологія у дітей: головне – вчасно виявити недугу

«Усе минуло успішно. Вже через місяць дівчинка зможе зняти гіпсову пов’язку. Після цього її пальчик працюватиме як слід», - додають медики.

У Першому медоб’єднанні Львова наголошують, що розпочали новий етап розвитку дитячої мікрохірургії кисті. Завдяки візиту Гарбузняк вдалося проконсультувати 15 пацієнтів, провести два оперативні втручання та ще п’ять запланувати на наступний місяць. За цей час вдалося проконсультувати діток із найскладнішими деформаціями верхніх кінцівок та загальною ортопедичною патологією. Серед них: артрогрипоз, вроджена променево-ліктьова косорукість, розщеплена кисть. Також в лікарню привозили малюків із наслідками пологового паралічу та ДЦП, післятравматичними та післяопіковими ускладненнями.

Читайте також: У Львові прооперували семирічну дитину з тяжкими вадами серця

Вади верхніх кінцівок в Україні не рідкість. Одне із пів тисячі малят в Україні щороку народжується із деформацією верхньої кінцівки. Лише Гарбузняк щороку оперує близько 150 діток із такими вадами. Свого часу вона була однією із перших, хто почав розвивати напрямок дитячої пластичної реконструктивної хірургії та мікрохірургії кисті в Україні. Для цього роками отримувала досвід у клініках США, Індії, Китаю, Німеччини, Великої Британії та Австрії.

Фото: Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-