Напад на журналістів УП: трьом особам повідомили про підозру

Напад на журналістів УП: трьом особам повідомили про підозру

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру трьом особам у справі про напад на журналістів «Української правди».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

«За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури трьом особам повідомлено про підозру у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів, вчиненому групою осіб, незаконному вилученні зібраних журналістами матеріалів і технічних засобів, а також у відкритому викраденні чужого майна, (ч. 1 ст. 28 ч. 1 ст. 171, ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України)», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: УП каже, що на її знімальну групу у Дніпрі напали охоронці бізнесмена Петровського

За даними слідства, група журналістів прибула до VIP-термінала аеропорту міста Дніпро, де почали знімати репортаж на власні телефони. На території термінала в той час перебували четверо чоловіків, які вимагали припинити зйомку. Застосувавши силу та погрожуючи ножем, вони отримали доступ до відзнятих відеоматеріалів, які видалили з телефона.

Наразі вирішується питання щодо обрання всім підозрюваним запобіжних заходів.

Слідство триває, встановлюється особа, яка погрожувала вбивством одному з журналістів (ч. 1 ст. 345-1, ч. 1 ст. 28 ч.1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Денісова засудила напад на журналістів УП у Дніпрі

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Дніпропетровського районного управління поліції ГУ НП в Дніпропетровській області.

Як повідомлялося, 13 лютого ЗМІ поінформували, що у Дніпрі невідомі скоїли напад на знімальну групу департаменту журналістських розслідувань «Української правди» Михайла Ткача.

Поліція розпочала два кримінальні провадження за фактом нападу на журналістів видання «Українська правда».

15 лютого міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що усі особи, причетні до порушення прав журналістів «Української правди» вже встановлені й будуть притягнуті до відповідальності.

Фото: telekritika

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-