Денісова засудила напад на журналістів УП у Дніпрі

Денісова засудила напад на журналістів УП у Дніпрі

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова засудила напад на журналістів видання “Українська правда”, який стався 13 січня у Дніпрі.

Як передає Укрінформ, про це вона поінформувала у Телеграмі.

“Засуджую напад на журналістів видання “Українська правда”, що стався напередодні на території аеропорту м. Дніпро, коли невідомі, погрожуючи ножем, забрали телефон у оператора і вимагали пароль, щоб видалити відеозапис”, - поінформувала Денісова.

За її словами, застосування сили щодо працівників ЗМІ та перешкоджання журналістській діяльності є абсолютно неприпустимими та несумісними з принципами демократії.

Читайте також: Денісова розповіла, скільки в'язнів в ОРДЛО хочуть перевестися на підконтрольну територію

Вона наголосила, що свобода ЗМІ, зокрема - журналістів, які в них працюють, є істотним компонентом свободи висловлення поглядів, свободи інформації та ключовою цінністю, що гарантується Європейською конвенцією з прав людини.

“Реакція з боку правоохоронних органів на цей ганебний випадок була швидкою. За даним фактом розпочато два кримінальні провадження. Справи порушено за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 171 - перешкоджання професійній діяльності журналістів; ст. 345-1 - погрози або насильство щодо журналістів”, - уточнила український омбудсман.

Денісова заявила, що вона звернулася до голови Національної поліції України Ігоря Клименка та генерального прокурора Ірини Венедіктової, щодо того, щоб було проведено щодо цього питання прозоре розслідування.

Читайте також: Рябчук не скаржиться на умови в СІЗО - Денісова

Як повідомляв Укрінформ, 13 лютого ЗМІ поінформували, що у Дніпрі невідомі скоїли напад на знімальну групу керівника департаменту журналістських розслідувань “Української правди” Михайла Ткача.

Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом нападу на журналістів видання “Українська правда”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-