Гроші на тероборону виділили ще п'ять областей

Гроші на тероборону виділили ще п'ять областей

Укрінформ
Харківська, Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська та Дніпропетровська області виділили гроші на організацію місцевої територіальної оборони.

Про це передають кореспонденти Укрінформу.

Зокрема, Харківська обласна рада затвердила Програму територіальної оборони області на 2022 р. і виділила на неї майже 8 млн грн, йдеться у повідомленні пресслужби облради

Кошти виділяються на створення системи управління штабу зони ТрО (обладнання пунктів управління штабу зони - 1 млн 848 тис. грн, створення мережі обміну службовою інформацією - 333 тис. грн), навчання штабу зони ТрО, а саме створення ситуаційного класу для штабу зони тероборони - 367 тис. грн, заходи щодо підготовки у мирний час для забезпечення життєдіяльності підрозділів ТрО (ремонт та обладнання сховищ (приміщень) для збереження матеріально-технічних засобів підрозділів бригади ТрО - 276 тис. грн, забезпечення друкованою, канцелярською продукцією для потреб територіальної оборони, ведення військового обліку - 80 тис. 400 грн). На забезпечення військових частин, призначених до виконання заходів з територіальної оборони в Харківській області, а саме поточний ремонт та обладнання приміщень для зберігання матеріально-технічної бази військової частини А0501 (Чугуївського району Харківської області), визначеної планом участі в територіальній обороні в Харківській області з оборони державного кордону, захисту органів державної влади, органів військового управління, заплановано 5 млн 79 тис. грн.

* * *

Львівська облрада за поданням 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони скерувала з обласного бюджету 5 млн грн, повідомляє пресслужба Львівської облради

«Фінансовий ресурс у сумі 5 млн грн передбачили в межах Комплексної програми «Безпечна Львівщина». У майбутньому плануємо, як це і передбачено законодавством України, здійснювати додаткове фінансування в межах нової програми підтримки бригади Сил територіальної оборони Львівської області», - прокоментував голова комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Назарій Сумало.

Читайте також: Гурт «Антитіла» вступив до тероборони, Положинський - у резерв ЗСУ

За словами голови Львівської обласної ради Ірини Гримак, ці кошти скерують на першочергові засоби і заходи, які формуватимуть територіальну оборону області в подальшому.

Зазначається, що 1 лютого постійна комісія з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань обласної ради доручила Департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА напрацювати нову окрему обласну програму підтримки 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони.

* * *

На позачерговій сесії Закарпатської обласної ради ухвалили рішення першочергово спрямувати 4 мільйони гривень на тероборону, повідомив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита.  

За його словами, на засіданні депутати проголосували за внесення змін до Програми організації та забезпечення територіальної оборони, призову на строкову військову службу та військово-патріотичного виховання населення в Закарпатській області на 2021 – 2025 роки та внесли зміни до бюджету на 2022 рік.

Читайте також: Кличко знову закликає киян вступати до тероборони

"Відповідно до прийнятого рішення обсяг фінансування Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на 2022 рік збільшується. Так, першочергово спрямують 4 млн грн на покращення матеріально-технічного забезпечення та інших заходів із підготовки підрозділів тероборони регіону." - сказав Микита.

* * *

Депутати Івано-Франківської обласної ради виділили з обласного бюджету на підтримку сил територіальної оборони області 3,5 млн грн.

«…рішення передбачає скерувати частину вільного залишку коштів обласного бюджету на виконання заходів двох програм. Зокрема, Програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в області на 2018-2022 роки у сумі 3,5 млн грн», - зазначила керівник Департаменту фінансів Івано-Франківської ОДА Ірина Мацькевич.

За її словами, ще 1,5 млн грн з обласного бюджету, відповідно до цього рішення, депутати скерують на реалізацію заходів цільової регіональної Програми надання шефської допомоги військовим частинам ЗСУ, Нацгвардії України та військово-патріотичній молоді.

За інформацією голови Івано-Франківської ОДА Віталія Ільчишина, нині на Прикарпатті сформовані управління бригади сил та 7 батальйонів територіальної оборони ЗСУ загальною чисельністю 315 військовослужбовців. Вони укомплектовані на 72%. Є потреба дообладнати кімнати для зберігання зброї, чергові частини приміщень для роботи з документами обмеженого доступу та вирішити інші побутові питання.

«3,5 млн грн – це першочергові кошти, які необхідні силам територіальної оборони області, аби розпочати свою роботу», - зазначив Ільчишин.

Читайте також: Черкаський батальйон тероборони просить у міськради авто та приміщення для зброї

Він додав, що у процесі подальшого формування чисельність сил територіальної оборони в області може зрости до 4,5 тисяч військовослужбовців та резервістів, які укладуть відповідні угоди.

* * *

У Дніпропетровській обласній раді відбулася позачергова десята сесія, на якій розглянули єдине питання - створення ефективної системи територіальної оборони області. На виконання програми спрямували майже 4,6 млн грн

У Фейсбуці облради зазначається, що з метою зміцнення Сил ТрО Дніпропетровська обласна рада разом з Дніпропетровською обласною державною адміністрацією розробили регіональну програму заходів - підготовка, проведення навчань, зборів, штабних тренувань, матеріально-технічне забезпечення підрозділів.  

«Сили ТрО готові як до спротиву ворогу, так і до захисту населення Дніпропетровської області. Протягом 2-х місяців ми створили Сили ТрО, це лише початок. До лав ТрО входять кадрові військові, також проводиться у добровільному порядку заключення контракту на службу у резерві. Станом на сьогодні у нас сформовано Регіональне управління Сил територіальної оборони «Схід» ЗСУ, окрема бригада Сил ТрО ЗСУ у складі: управління бригади Сил ТрО, батальйони Сил ТрО в кожному районі. І буде створена окрема бригада для охорони міста Дніпра», - розповів заступник начальника Регіонального управління «Схід» ЗСУ Євгеній Щербань.

Читайте також: Експолковник британської армії дав кілька порад бійцям тероборони в Україні

Як повідомляв Укрінформ, 15 лютого дев'ять областей виділили гроші на організацію місцевої територіальної оборони: Кіровоградська, Чернігівська, Полтавська, Вінницька, Чернівецька, Миколаївська, Херсонська, Хмельницька та Одеська. 

Фото: Харківська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-