Пірнівська громада планує стати екологічним центром Київщини

Пірнівська громада планує стати екологічним центром Київщини

Фото
Укрінформ
Пірнівська громада на Київщині планує стати екологічною столицею регіону та розвивати місцевий бізнес. 

Про це Укрінформу повідомили у Програмі «U-LEAD з Європою».

«Пірнівська територіальна громада створює власну Стратегію розвитку, аби перетворитися на екологічний центр Київської області. Тут планують розвивати зелений туризм, крафтовий бізнес та соціальну складову», - йдеться у повідомленні.

Стратегію розвитку розробляють у межах програми «U-LEAD з Європою», розповіла координаторка робочої групи Любов Лисенко. Наразі громада визначилася зі слабкими та сильними сторонами та сформулювала стратегічне бачення майбутнього розвитку. За словами Лисенко, напрям розвитку громади обирали шляхом опитування та голосування населення, представників місцевого бізнесу та влади.

«З одного боку, громада розташована неподалік від Києва та має потужний рекреаційний потенціал. Тому ми не могли проігнорувати туристичну складову. Крім того, вирішили працювати над екологічним напрямом, який поєднуватиметься із підтримкою крафтових бізнесів. Особливу увагу громада вирішила приділити розвитку соціальних послуг», — розповіла Лисенко.

За ціль перетворити громаду на екологічну столицю Київщини проголосували 72,3% опитаних місцевих мешканців. Нині тут опрацьовують варіанти проєктів, які почнуть втілювати в життя після остаточного ухвалення Стратегії. Точний перелік обиратиме місцеве населення, після цього всю концепцію має затвердити місцева влада.

«Більша частина Пірнівської громади — це ліси. І облаштування тут якихось великих ферм чи сільськогосподарських виробництв — неможливе. Але вихід знайшовся — це крафтові, малі справи. Так ми попередньо визначилися з перевагами громади та подальшим вектором руху», - сказала Лисенко.

Вона також зауважила, що громада підтримуватиме саме крафтових виробників, тому що це малі підприємства, які не генерують великої кількості небезпечних для екології викидів та відходів. Також ці підприємства допоможуть розвинути економіку та вирішать проблему з працевлаштуванням.

Читайте також: Громади Хмельниччини за підтримки U-LEAD розвиватимуть зелену енергетику

Над розробкою стратегії розвитку Пірнівської громади робоча група працювала разом з експерткою програми «U-LEAD з Європою» Тетяною Тимошенко. Вона координувала кроки громади, допомагала з опрацюванням інформації та виступала в ролі ментора проєкту.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: «U-LEAD з Європою»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-