Інструктори Нацгвардії проводять навчання зі стрільби для школярів Львова

Інструктори Нацгвардії проводять навчання зі стрільби для школярів Львова

Фото
Укрінформ
У Львові інструктори Нацгвардії навчають учнів 9-11 класів безпечному поводженню зі зброєю і наданню домедичної допомоги.

Про це повідомила керівниця управління освіти Львова Леся Васюта, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми проводимо навчання зі стрільби і вишкіл для учнів 9-11 класів, щоб вони були готові до будь-яких надзвичайних ситуацій, які можуть відбутися. Такий підхід у нас є комплексним, напрацьовано кілька напрямків. По-перше, це навчання дітей домедичній допомозі, щоб вони знали як діяти в певних ситуаціях. По-друге, це навчання підлітків стрільбі в електронних тирах”, - повідомила Васюта.

Львівських старшокласників навчають стрільбі інструктори Нацгвардії / Фото: Маркіян Лисейко, Укрінформ

За її словами, у 18 закладах освіти Львівської міської територіальної громади є спеціальні приміщення - тири, де можна проводити навчання зі стрільби. Відповідно учні шкіл, які знаходяться неподалік, будуть відвідувати ці тири та отримувати практичні навички. Вже складено графік, який є обов'язковий для всіх навчальних закладів. Надавати домедичну допомогу учнів львівських шкіл будуть учити фахівці Львівського медичного університету ім. Крупинського.

Читайте також: На Миколаївщині штат тероборони укомплектований на 70% – голова ОДА

Речниця Західного територіального управління Нацгвардії України Аліна Новікова зазначила, що ті школи, які знаходяться поблизу військової частини 3002, зможуть проходити вишколи саме тут. Інструктори навчають школярів надавати домедичну допомогу, психологічну підтримку, розбирати АК-74 та стріляти в електронному тирі і з пневматичної зброї.

Як повідомляв Укрінформ, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв Програму національного спротиву на території Львівської міської територіальної громади, який передбачає військові вишколи та навчання домедичної допомоги цивільного населення міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-