На Миколаївщині штат тероборони укомплектований на 70% – голова ОДА

На Миколаївщині штат тероборони укомплектований на 70% – голова ОДА

Укрінформ
На Миколаївщині основним завданням територіальної оборони наразі є підтримання правопорядку, а безпосередньо військова оборона - це завдання бригад Збройних Сил України, які тут дислокуються.

Про це сказав голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Основним завданням територіальної оборони є підтримання правопорядку, щоб не було мародерства та інших правопорушень. Щодо безпосередньої військової оборони, то на Миколаївщині дислокується дев'ять бригад ЗСУ, тому довго чекати нам не треба, вони готові нас захищати», - сказав Кім.

За його словами, у Миколаївській області повна комплектація штату тероборони у мирний час становить 314 осіб. На цей момент штат укомплектований на 70%, це приблизно 220 людей. В основному, це професійні військові – керівний склад. Для розгортання територіальної оборони у воєнний час визначено 3 022 особи. Вони мають бути укомплектовані на 70% до кінця березня.

У свою чергу, командир окремої бригади територіальної оборони області Роман Токаренко повідомив, що кожен, хто хотів би взяти участь у теробороні у тій чи іншій ролі, має звертатися до командирів батальйонів, які присутні у кожному адміністративному районі.

Читайте також: Черкаський батальйон тероборони просить у міськради авто та приміщення для зброї

А той, хто за станом здоров'я або за віком не може записатися в тероборону, має можливість, за бажанням, долучитися до добровольчих формувань.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський наголосив на важливості взаємодії влади всіх рівнів у питанні організації територіальної оборони, керівництво якою здійснюють Збройні Сили України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-