На Київщині стартують контрдиверсійні навчання СБУ

На Київщині стартують контрдиверсійні навчання СБУ

Укрінформ
Служба безпеки України сьогодні розпочинає у Київській області багатоетапні контрдиверсійні навчання із зосередженням особливої уваги на прикордонних районах.

Як передає Укрінформ, про це управління СБУ в Києві та Київській області повідомило у Фейсбуці.

Координаційна група Антитерористичного центру при Головному управлінні Служби безпеки України у Києві та Київській області з 15 лютого розпочинає багатоетапні контрдиверсійні навчання.

Тренування проходитимуть по всій території столичного регіону із зосередженням особливої уваги на прикордонних районах”, - ідеться в повідомленні.

Метою є вдосконалення взаємодії силових структур та органів влади, посилення захищеності об’єктів критичної інфраструктури, а також виявлення та затримання умовних диверсійних груп.

СБУ просить громадян із розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні дії та вимоги правоохоронців.

Навчання пройдуть в умовах максимально наближених до реальних, із використанням спеціальної техніки та озброєння.

На окремих територіях області можливе тимчасове обмеження пересування людей та транспорту, перевірка документів, що засвідчують особу, огляд автомобілів.

Усі дії відбуватимуться у межах чинного законодавства та з дотриманням прав і свобод людини.

Правоохоронці звертаються до громадян із проханням дотримуватися правил особистої безпеки.

Читайте також: Медична допомога та військова підготовка: у Києві пройшли навчання для цивільних

СБУ закликає громадян бути пильними та при виявленні підозрілих предметів чи засобів ураження, отримання інформації про наміри диверсійної діяльності повідомляти за номером “гарячої лінії” ГУ СБУ у Києві та Київській області (044) 253-06-71 або телефонувати 102.

Також правоохоронці закликають телефонувати на “гарячу лінію” СБУ чи 102, якщо громадяни помітили, що особи проявляють необґрунтований інтерес до транспортної інфраструктури, військових об’єктів, будівель органів влади, використовуючи при цьому засоби відео-, фотофіксації.

Як повідомляв Укрінформ, 15 лютого Служба безпеки України розпочала контрдиверсійні навчання в Херсонській та Харківській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-