Німеччина допоможе модернізувати одеські бомбосховища

Німеччина допоможе модернізувати одеські бомбосховища

Фото
Укрінформ
Міський голова Одеси Геннадій Труханов здійснив спільно з представниками Федерального агентства технічної допомоги Німеччини огляд укриттів та бомбосховищ міста з метою їх переобладнання та модернізації за підтримки ФРН.

Про це повідомили кореспондентові Укрінформу у пресслужбі мерії.

«Мер Одеси провів нараду щодо безпеки населення з участю представників штаб-квартири німецького Федерального агентства технічної допомоги Technisches Hilfswerk, а також оглянув бомбосховища міста з метою подальшої їх модернізації», - зазначили в мерії.

Німецькій делегації показали одеські бомбосховища/Фото:omr.gov.ua

Представники німецької делегації, очолюваної Клаусом Бухмюллером, та фахівці Департаменту міського господарства Одеси обмінялися інформацією про організацію роботи спеціалізованих служб і підрозділів, а також досвідом цивільного захисту населення. Йшлося також про допомогу мерії з боку Міністерства економічного розвитку Німеччини в модернізації укриттів та бомбосховищ.

Читайте також: Метро буде головним бомбосховищем Києва у разі вторгнення РФ – Кличко

За словами Труханова, мерія зорієнтована на довгострокову співпрацю, в тому числі застосовування німецького досвіду організації цивільного захисту населення.

Варто зазначити, що станом на лютий 2022 року в Одесі є 353 сховища, а також близько 800 споруд подвійного призначення. За підрахунками фахівців, переоснащення одного бомбосховища коштуватиме від 600 тисяч до 1,5 мільйона гривень. Цим і зумовлене звернення Одеської мерії до міжнародних партнерів, в тому числі Міністерства економічного розвитку ФРН, з проханням сприяти у модернізації об'єктів цивільного захисту та приведенні їх до стандартів НАТО.

Фото: omr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-