Президент дав два тижні деяким областям і Києву на покращення організації тероборони

Президент дав два тижні деяким областям і Києву на покращення організації тероборони

Оновлено
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав голів обласних державних адміністрацій та КМДА, у яких спостерігається низька організація територіальної оборони, за два тижні разом із військовими вийти на належний рівень підготовки.

Інакше будуть кадрові зміни, заявив глава держави на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад України в Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хотів би звернутися до цих областей, до голів обласних державних адміністрацій, про які сказав Валерій Федорович (головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний - ред.), і також до КМДА, щоб ви за два тижні все зробили без імпровізації. Консультуйтесь, будь ласка, з нашими військовими згідно із законодавством про національний спротив, згідно тієї вертикалі", - зазначив Президент.

Водночас Зеленський додав, що немає часу "щось шукати, вирішувати, займатись, грати в політику".

"В іншому випадку будуть кадрові рішення", - пообіцяв він.

Читайте також: Залужний назвав регіони, де найгірше триває підготовка до тероборони

Також Володимир Зеленський звернувся до міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка щодо забезпечення єдиної інформаційної політики на місцях щодо організацій територіальної оборони та безпекової ситуації.

"Хотів би звернутися також до співпраці щодо територіальної оборони міністра Ткаченка з усіма головами ОДА, а також з усіма мерами, головами районів тощо", - зазначив Зеленський.

За його словами, дуже важливо, щоб інформаційна політика була однакова, щоб люди точно розуміли, "у якому стані зараз підготовка тієї чи іншої області, щоб також з цього приводу не було жодних імпровізацій".

Читайте також: Зеленський закликав владу різних рівнів сприяти побудові тероборони

Своєю чергою головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний додав, що найнижчий рівень підготовки територіальної оборони наразі спостерігається в Києві, Маріуполі, Одесі, Рівному та Київській області.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Росія й Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання «Союзна рішучість-2022» поблизу кордону України.

Крім того, Росія продовжує деструктивну діяльність в Азово-Чорноморському регіоні, оголосивши великі райони Азовського й Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 до 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, які передбачають ракетні та артилерійські стрільби.

Читайте також: Зараз немає дефіциту коштів для розгортання Сил тероборони – Веніславський

За даними розвідки, Росія продовжує нарощування кількості тактичних військових груп на кордонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-