На Прикарпатті медики здолають понад 2 тисячі кілометрів, щоб вакцинувати людей

На Прикарпатті медики здолають понад 2 тисячі кілометрів, щоб вакцинувати людей

Укрінформ
На Прикарпатті медики здолають понад 2 тис. км, щоб вакцинувати від коронавірусу людей, які живуть у важкодоступних населених пунктах на території шести ОТГ.

Про це в Івано-Франківську на брифінгу щодо вакцинації та поширення коронавірусної інфекції в області повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я ОДА Володимир Дзьомбак, передає Укрінформ.

«У нас були вибрані шість ОТГ, де є 20 населених пунктів, які є важкодоступні і де менше проводили вакцинальну кампанію (проти COVID-19 - ред.). Розробили графіки виїзду у ці населені пункти. Їх погодили з головами ОТГ і медустановами на цих територіях. Коли ми підрахували маршрут всіх бригад, то в нас вийшло понад 2 тис. км, які ці автомобілі і водії мають проїхати, щоб доставити медичні бригади, і вони могли провакцинувати усіх бажаючих, які не можуть добратися до пунктів щеплення», - зазначив Дзьомбак.

За його словами, медичним працівникам в організації цієї кампанії допомагатиме ГО «Коаліція за вакцинацію». Вже визначені автомобілі та водії, які відправляться у важкодоступні населені пункти. Представників місцевого самоврядування проситимуть інформувати людей про приїзд медиків.

Читайте також: На Прикарпатті розгорнули ще 200 COVID-ліжок

Посадовець також зазначив, що на Прикарпатті важливим залишається питання про вакцинацію людей, які старші 60 років. В області за минулий тиждень щеплення отримали 1280 осіб цієї категорії. Втім, у 17 ТГ Прикарпаття за цей період не вакцинували жодного мешканця, якому 60 років і більше.

Як повідомляло агентство, Івано-Франківська область перебуває у червоній зоні епіднебезпеки. Ріст захворювання на коронавірусну інфекцію пояснюють циркулюванням штаму Омікрон. З початку року на Прикарпатті додатково розгорнули близько 1500 ліжко-місць у COVID-лікарнях.

Станом на 11 лютого в області за минулу добу зареєстровані 1070 нових випадків COVID-19, одужали 1618 людей, 10 – померли. Одне щеплення від коронавірусу отримали майже 445 тисяч людей, ще понад 411 тисяч – повністю вакциновані, бустерну дозу отримали більше ніж 6 тисяч людей.

В Україні за минулу добу зафіксовані 41 229 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 3 369, медпрацівників – 1247).

Фото: Lena Snichuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-