На Прикарпатті розгорнули ще 200 COVID-ліжок

На Прикарпатті розгорнули ще 200 COVID-ліжок

Укрінформ
На Прикарпатті для хворих на коронавірус розгорнули ще 200 ліжко-місць у двох медичних закладах області.

Про це на нараді в Івано-Франківську повідомив заступник директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Володимир Дзьомбак, передає Укрінформ. 

«Обласна лікарня та міська дитяча лікарня (Івано-Франківська - ред.) підписали угоди з НСЗУ по наданню медичної допомоги хворим на коронавірус. Сьогодні додасться ще 200 ліжко-місць», - зазначив Дзьомбак.

За його словами, з початку року на Прикарпатті додатково розгорнули 1500 ліжок для хворих на коронавірусну інфекцію і нині їх кількість складає 3382.

Читайте також: На Прикарпатті у 90% зразків коронавірусу виявили Омікрон

Зайнятість ліжко-місць сягає 64,5%, наразі госпіталізація хворих майже удвічі перевищує виписку людей у COVID-лікарнях, додав він. «За минулу добу госпіталізували 75 людей, виписали – 29», - констатував посадовець.

На його переконання, лише вакцинація може зменшити захворювання на COVID-19 в області. Втім, для цього в громадах Прикарпаття необхідно покращити інформаційну кампанію.

«Є ОТГ, які мають свої сайти, але там відсутня інформація про COVID-19… Якщо вона і є, то її потрібно вишукувати, немає статистичних даних про вакцинацію, позитивних моментів від вакцинації, графіків її проведення. Старости не знають, коли до них виїжджають медичні бригади для вакцинації. Відповідно, тому показники у нас не будуть позитивні», - зауважив Дзьомбак.

Читайте також: У «жовтій» зоні карантину залишаються три області - МОЗ

Наразі критично низький рівень вакцинації спостерігають у Косівському районі, де повністю вакциновані 22% дорослого населення. Найкраще в області вакцинацію проводять громади Івано-Франківського району, де більше 41% людей вже отримали два щеплення від коронавірусу, наголосив він.

Станом на 8 лютого в Івано-Франківській області зареєстровані 540 нових випадків коронавірусної хвороби, одужали 1713 особи, померли 17 людей.

Як повідомляв Укрінформ, Івано-Франківська область перебуває у червоній зоні епіднебезпеки. Високий ріст захворювання на коронавірус тут пояснюють циркулюванням штаму Омікрон.

В Україні за минулу добу зафіксовані 34 353 нові випадки COVID-19 (з них дітей – 3 095, медпрацівників – 955).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-