Молнупіравір, який продають у Хмельницькому, не зареєстрований в Україні — МОЗ

Молнупіравір, який продають у Хмельницькому, не зареєстрований в Україні — МОЗ

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я отримало інформацію, що у деяких закладах Хмельницького вже продають препарат "Молнупіравір", який використовують для лікування COVID-19. МОЗ не має жодного стосунку до цих ліків.

Як передає Укрінформ з посиланням на Міністерство охорони здоров'я, про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

«Препарат, що є у продажу, не зареєстрований в Україні, а отже, продавати його у вільному доступі заборонено. Так само МОЗ не відповідальний за сам препарат, який, цілком можливо, є фальсифікатом та несе загрозу життю пацієнтів», — сказав Комаріда.

Читайте також: МОЗ направило у регіони 60 тисяч курсів Молнупіравіру для лікування COVID-19

У МОЗ зазначають, що наразі не планується реалізація зареєстрованого в Україні препарату «Молнупіравір» через аптечну мережу, і він буде доступний українцям, які його потребують, абсолютно безоплатно, лише за призначенням лікаря.

Як наголошують у міністерстві, продаж незареєстрованих ліків є порушенням ліцензійних умов і карається відповідно до законодавства.

Як повідомляв Укрінформ, в Україну було доставлено 60 тисяч курсів препарату "Молнупіравір". МОЗ вже розподілило його по закладах охорони здоров'я в регіонах.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-