МОЗ направило у регіони 60 тисяч курсів Молнупіравіру для лікування COVID-19

МОЗ направило у регіони 60 тисяч курсів Молнупіравіру для лікування COVID-19

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я України розподілило у регіони 60 тис. курсів «Молнупіравіру», препарату для лікування COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу сказав перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда.

"Міністерство охорони здоров’я розподілило у регіони 60 тисяч курсів "Молнупіравіру", препарату для лікування COVID-19. "Молнупіравір" - це препарат прямої дії, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду. Так він запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик важкого перебігу хвороби", - розповів він.

У МОЗ повідомили, що найближчим часом логісти почнуть доставляти препарат до закладів охорони здоров’я. Згодом надійдуть ще 240 тисяч курсів, з яких понад 75 тис. до кінця цього тижня.

Читайте також: Україна з 1 лютого почала використовувати проти COVID-19 ліки прямої дії

За його словами, препарат випускається у формі пігулок, не має особливих вимог зберігання, і його зручно приймати. Сімейні лікарі першочергово призначатимуть "Молнупіравір" пацієнтам із груп ризику, щоб убезпечити хворих від переходу із легкого ступеня тяжкості захворювання до середнього та важкого.

"Важливо, що наразі не планується реалізація даного препарату через аптечну мережу. "Молнупіравір" буде доступний українцям, які його потребують абсолютно безкоштовно. Проте, ми отримали інформацію, що в деяких закладах Хмельницького препарат уже продають. Хочу заявити, що МОЗ немає жодного стосунку до цих ліків. Препарати, що є в продажі, не зареєстровані в Україні, а отже продавати їх у вільному доступі заборонено. Так само МОЗ не відповідальний за сам препарат, який цілком можливо є фальсифікатом та несе загрозу життю пацієнтів", - сказав він.

Читайте також: В Україні зареєстрували ще один препарат для лікування COVID-19

За його словами, "Молнупіравір" можна отримати лише за призначенням лікаря.

Також він повідомив, що для лікування COVID-19 в Україну надійшло 43,7 тис флаконів «Ремдесивіру». "Цей препарат використовується у лікуванні ковіду середньої тяжкості та тяжкого ступеня. Призначають його лише під час лікування у стаціонарі", - додав він.

Як повідомлялося, в Україну прибуло 60 тис. курсів препарату «Молнупіравір», призначеного для лікування COVID-19. Виробником препарату є американська фармацевтична компанія Merck Sharp & Dohme.

Фото: The Telegraph

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-