Голова Донецької ОДА: Загарбникам не вдасться нас залякати

Голова Донецької ОДА: Загарбникам не вдасться нас залякати

Відео
Укрінформ
Російські загарбники намагаються залякати українців, як і сім років назад, коли вони завдали ракетного удару по мирному Краматорську. Але це їм не вдасться.

Про це у роковини терористичної атаки заявив голова Донецької обласної держадміністрації Павло Кириленко, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОДА.

"Сім років тому російські окупанти завдали болючого удару по мирному українському Краматорську. 17 загиблих, 64 поранених, із яких п'ятеро дітей. Такою того дня, 10 лютого 2015-го, виявилася ціна імперських амбіцій Російської Федерації", - зазначив Кириленко.

Він наголосив, що обстріл житлового кварталу мирного міста був не випадковістю і не помилкою. То був свідомий акт залякування, покликаний похитнути позиції української делегації на саміті Нормандської четвірки.

"Акти терору – це звична методика для загарбників. Вони намагалися залякати нас тоді, намагаються залякати і зараз. Але як тоді, так і зараз їхнім планам не здійснитися", - заявив очільник ОДА.

Читайте також: Міжнародні донори за три роки виділять £35 млн для відновлення Донеччини та Луганщини

10 лютого 2015 року російсько-терористичні війська завдали по Краматорську двох ракетних ударів із великокаліберних реактивних систем залпового вогню "Смерч". Ракети були оснащені касетними боєприпасами, забороненими міжнародною Конвенцією. Обстрілів зазнав Краматорський аеродром та житлові квартали міста. Внаслідок обстрілу загинули 9 військових і 8 цивільних. Було поранено 64 особи, серед яких 5 дітей та 15 військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-