Суд дозволив заступнику Труханова вільно пересуватися країною

Суд дозволив заступнику Труханова вільно пересуватися країною

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд виніс ухвалу про продовження на два місяці дії процесуальних зобов’язань в.о. заступника міського голови Одеси Олега Бриндака, проте дозволив йому вільно пересуватися країною.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в пресслужбі ВАКС.

«Слідча суддя Антикорсуду Наталія Мовчан розглянула клопотання сторін і постановила ухвалу продовжити на 60 діб дію процесуальних обов'язків виконувача обов’язків заступника міського голови Одеси. Суд частково задовольнив клопотання адвокатів віцемера, зокрема, дозволив вільне пересування підсудного в межах території України», - зазначили в пресслужбі.

Суд також зобов’язав обвинуваченого прибувати на першу вимогу для надання свідчень; утримуватись від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними; не відвідувати приміщення комерційних структур «Дофін», «Транскомбуд», будівлю Одеської облпрокуратури та залишити на зберіганні документи для виїзду за кордон.

Читайте також: ВАКС на два місяці продовжив запобіжний захід Труханову

Строк дії ухвали – до 7 квітня 2022 року.

Як повідомлялося, в.о. заступника міського голови Бриндака 25 грудня звільнили з СІЗО після того, як за нього була внесена застава у розмірі 24,9 млн грн.

6 жовтня Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру міському голові Геннадію Труханову, в.о. заступника міського голови Бриндаку і ряду посадовців та бізнесменів Одеси у межах розслідування кримінального провадження щодо оборудок із землею, чим завдано шкоди територіальній громаді на 689 млн грн.

Читайте також: Суд відмовився змінювати запобіжний захід заступнику Труханова

НАБУ І САП кваліфікували дії підсудного за ознаками ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (створення злочинної організації; вчинення злочину за попередньою змовою організованою групою або злочинною організацією; зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

У пресслужбі міськради повідомили кореспонденту Укрінформу, що захист віцемера поки не вирішив, чи подаватиме апеляцію на рішення Антикорсуду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-