Суд відмовився змінювати запобіжний захід заступнику Труханова

Суд відмовився змінювати запобіжний захід заступнику Труханова

Укрінформ
Колегія Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду розглянула і відхилила апеляційні скарги адвокатів в.о. віцемера Одеси щодо зменшення застави, призначеної йому 10 грудня.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС на своїй сторінці в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«28 грудня Апеляційна палата ВАКС розглянула апеляційні скарги захисників підозрюваного - виконувача обов’язків заступника Одеського міського голови на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 10 грудня, якою підозрюваному змінено запобіжний захід у виді застави на запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 24 млн 970 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за результатами розгляду колегія суддів залишила апеляційні скарги без задоволення, а ухвалу слідчого судді – без змін.

Рішення набрало чинності з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, 24 грудня за в.о. віцемера Олега Бриндака внесли заставу і його випустили з СІЗО.

6 жовтня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру міському голові Геннадію Труханову і ряду посадовців та бізнесменів Одеси у межах розслідування кримінального провадження щодо оборудок із землею, чим завдали шкоди територіальній громаді на 689 млн грн.

4 листопада Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід щодо в.о. заступника міського голови – керуючого справами Одеської міськради Бриндака у вигляді застави у розмірі 39 млн 967,2 тис. грн. У грудні ВАКС зменшив розмір застави до 24,9 млн грн. Оскільки своєчасно заставу не внесли, суд обрав для підсудного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

НАБУ І САП кваліфікували дії підсудного за ознаками ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (створення злочинної організації; вчинення злочину за попередньою змовою організованою групою або злочинною організацією; зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

24 листопада внесли заставу розміром 30,2 млн грн за міського голову Одеси Труханова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-