Учасники трагічних подій на «Південмаші» проходять реабілітацію в медцентрі НГУ

Учасники трагічних подій на «Південмаші» проходять реабілітацію в медцентрі НГУ

Укрінформ
До медичного центру Національної гвардії України в Нових Санжарах прибули на психологічну реабілітацію гвардійці, які були безпосередніми свідками жахливих подій в місті Дніпро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МВС.

"З гвардійцями військової частини 3021, які несли службу в той час поряд із підозрюваним, буде проведений цілий комплекс заходів з групової та індивідуальної роботи. Для того, щоб закріпити результат, від консультацій та тренінгів, до психологічних заходів будуть залучатись й різноманітні медичні процедури, які пропонуються в центрі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що військовослужбовці матимуть змогу пройти всебічний медичний огляд, відвідати масажний кабінет, різноманітні тренажери, грязеві ванни та інші. Окрім того, на території комплексу працює кювет з лікувальною артезіанською водою, заради якої багато людей приїжджають в цей заклад із багатьох регіонів України.

Читайте також: На Одещині попрощалися з нацгвардійцем, загиблим у стрілянині на «Південмаші»

До робочої групи психологів, до якої входять представники медичного закладу та прибулі з інших військових частин спеціалісти, долучився і військовий капелан отець Геннадій Коваленко. Окрім проведення духовних бесід, спільної участі у молебні та покаянні за бажанням, він привіз форми для виготовлення свічок. На його думку, процес виготовлення зацікавить гвардійців і допоможе відволіктись та покращити настрій, адже для них це буде в новину.

З ним погоджується і психолог медичного центру Уміда Петренко: «Як один із методів ми використовуємо арттерапію, тож така форма буде цікава для подальшої роботи з пацієнтами. А якщо це буде поєднуватись з медичною та психологічною реабілітацією, прогулянкою у парку на території санаторію – увесь комплекс нашої спільної праці психологів, лікарів та капелана дасть змогу хлопцям скоріше перезавантажитись та повернутися до повноцінної служби та нормального життя в майбутньому».

Читайте також: Родині загиблої під час стрілянини у Дніпрі виплатять допомогу від міста

Як повідомляв Укрінформ, уночі 27 січня у Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу нацгвардієць застрелив чотирьох військовослужбовців та 35-річну робітницю воєнізованої охорони підприємства Віру Лебединець. Ще п'ятеро людей отримали поранення. У вбивстві, дезертирстві та викраденні зброї обвинувачено нацгвардійця Артема Рябчука 2001 року народження. Найближчі два місяці він утримуватиметься у СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-