В Україні викрили мережу Call-центрів, через яку виманювали дані банківських карток

В Україні викрили мережу Call-центрів, через яку виманювали дані банківських карток

Фото
Укрінформ
Національна поліція України ліквідувала мережу шахрайських Call-центрів, через які зловмисники виманювали паролі від банківських карток у довірливих громадян.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МВС у Фейсбуці.

"Офіси call-центрів знаходилися у Києві, Львові та Одесі. Понад 140 працівників, представляючись співробітниками банківських установ або правоохоронних органів, під різними приводами змушували громадян повідомити особисті дані та паролі. Для цього вони використовували психологічні методи впливу та діяли за підготовленою інструкцією", - йдеться у повідомленні.

Як розповіли в Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції та в Кіберполіції, також зловмисники користувалися програмою підміни телефонного номера, аби замаскувати свою діяльність. Клієнтські бази даних скуповували у DarkNet. Сфера їх «діяльності» розповсюджувалася на територію пострадянських країн.

За попередньою інформацією, отримані в такий спосіб кошти переказували на електронні гаманці, картки підконтрольних осіб, а також переводили у криптовалюту.

Наразі тривають заходи для встановлення організаторів та учасників злочинної діяльності, повного кола постраждалих та суми завданих збитків.

Читайте також: СБУ ліквідувала «фабрику» фейкових акаунтів, якою керували з РФ

Як повідомляв Укрінформ, Кіберполіція викрила 19-річного студента на збуті баз даних понад 20 млн громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-