У Запоріжжі вшанували пам’ять загиблих під час пожежі в інфекційній лікарні

У Запоріжжі вшанували пам’ять загиблих під час пожежі в інфекційній лікарні

Фото
Укрінформ
У Запорізькій обласній інфекційній лікарні у п’ятницю вшанували пам’ять трагічно загиблих у пожежі, яка сталася рік тому в реанімаційному відділенні COVID- госпіталю.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ця трагедія сталася тут, рік тому  - у ніч із 3 на 4 лютого. Сьогодні ми зібралися для вшанування пам’яті нашої загиблої лікарки Ольги Гліви, яка працювала цього злощасного дня. Вона перебувала на бойовому посту, адже ковідний виклик можна порівняти з бойовим постом. При виконанні своїх службових обов’язків, при наданні допомоги одному з хворих на COVID-19, який потребував інтубації, і стався цей нещасний випадок. Сьогодні ми зібралися аби згадати Олю, загадати трьох загиблих пацієнтів - Валентину, Раїсу, Олександра. Сьогодні ми відкриваємо пам’ятну дошку. Цей випадок ніколи не залишить нашу пам’ять”, - сказала медичний директор обласної інфекційної лікарні Ольга Андрієнко.

У Запоріжжі вшанували пам’ять загиблих у пожежі в інфекційній лікарні / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

Жінка працює в лікарні вже 30 років, загиблу лікарку-анестезіолога також добре знала як добру, щиру, віддану людину і "лікаря від Бога, яка була з хворими 24 години на добу".

Голова Запорізької ОДА Олександр Старух підкреслив, що подібні події не мають повторюватись, і лікарі у жодному разі не мають своїм життям платити за помилки “системи”.

Читайте також: Міськрада дає 2,5 мільйона на відновлення будинку в Кропивницькому

“Але так сталося. Загинули три літні людини та молода Оля. За рік в лікарні зроблено багато і ми маємо робити висновки, але не тоді, коли вже є смерті, а висновки мають бути на упередження цих смертей. Олі назавжди залишилося 26. Ми заснуємо стипендію її ім’ям. Щорічну. Думаю, медики не будуть проти”, - сказав Старух.

На фасаді корпусу, де стався вибух, сьогодні відкрили пам’ятну дошку. Медики, друзі та всі охочі поклали квіти, іграшки та запалили лампадки в пам’ять про загиблих людей.

Як повідомлялося, 2 грудня 2021 року в інфекційній лікарні було відкрито оновлене відділення. Роботи виконав комбінат “Запоріжсталь”, спрямувавши 6 млн грн. Відсьогодні це відділення знову приймає хворих на COVID-19.

Читайте також: Вибух у житловому будинку в Запоріжжі: поліція відкрила справу

Трагедія сталася 3 лютого 2021 року о 23:26 на першому поверсі 5-поверхового корпусу в реанімаційному боксі COVID-відділення.

Про підозру повідомлено завгоспу лікарні, а також колишньому директору закладу.Їм інкримінують порушення правил пожежної безпеки та порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей. Справа розглядається у суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-