Пожежа через свічку: у Запоріжжі судитимуть колишнього головного лікаря і завгоспа лікарні

Пожежа через свічку: у Запоріжжі судитимуть колишнього головного лікаря і завгоспа лікарні

Укрінформ
Колишнього головного лікаря та завгоспа Запорізької обласної інфекційної лікарні, де у лютому у реанімації ковідного відділення сталася смертельна пожежа, притягнуть до суду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно колишнього головного лікаря та завгоспа комунального некомерційного підприємства “Обласна інфекційна клінічна лікарня” за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки та правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 270, ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у лютому 2021 року в одній із палат-боксів відділення анестезіології та інтенсивної терапії, де лікуються хворі на COVID-19, через накопичення кисню з об’ємною концентрацією виникла пожежа. Загинули троє пацієнтів та лікарка-анестезіолог, ще двоє пацієнтів отримали опіки та отруєння продуктами горіння.

До таких наслідків призвели грубі порушення та недотримання вимог законодавства щодо пожежної безпеки. Також колишнім головним лікарем медустанови та службовою особою лікарні, відповідальною за техногенний та протипожежний стан, допущені порушення під час виконання робіт із підвищеною небезпекою.

Як повідомляв Укрінформ, 28 грудня 2021 року в реанімаційній палаті Косівської центральної районної лікарні виникла пожежа. У палаті були виявлені двоє загиблих пацієнтів. Троє хворих із сусідньої палати були врятовані.

Ще троє медиків - санітарка, медична сестра та лікар-анестезіолог - отримали опіки.

Згодом стало відомо про смерть однієї із постраждалих, яка отримала опіки 90% тіла.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, пожежа в лікарні спалахнула через те, що один із медпрацівників запалив у палаті реанімації заупокійну свічку після смерті від COVID-19 одного з пацієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-