У Мукачеві більшість хворих із коронавірусом мають симптоми Омікрону - лікар

У Мукачеві більшість хворих із коронавірусом мають симптоми Омікрону - лікар

Відео
Укрінформ
Головний лікар мукачівської лікарні Святого Мартина заявив, що більшість хворих із коронавірусом в їхньому медзакладі мають симптоми Омікрону.

Про це повідомляє у Фейсбуці Мукачівська міськрада, передає Укрінформ.  

"Директор Лікарні святого Мартина в Мукачеві Євген Мешко повідомив, що більшість недужих на коронавірусну інфекцію, які знаходяться на лікуванні в цьому медзакладі, мають симптоми штаму Омікрон з ураженням верхніх дихальних шляхів," - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у місті погіршується ситуація на захворювання COVID-19, фіксують двократне збільшення кількості хворих. Також збільшується і кількість хворих на ГРВІ та грип.

Наразі в лікарні перебуває 80 пацієнтів, розгорнуто два COVID-відділення, вже є потреба у розгортанні ще одного.

"Метод профілактики один - щепитись. Всіх закликаю вакцинуватись, адже це збереже вас від важкого перебігу хвороби. Якщо вакцинований і захворів, він переносить хворобу набагато легше. В лікарні знаходиться у ковідних відділеннях не більше одного-двох відсотків щеплених. Всі інші - не вакциновані", - наголосив Мешко.

Читайте також: Штам Омікрон став домінуючим на Херсонщині

Як повідомляв Укрінформ, штам коронавірусу Омікрон зафіксували у понад 20 областях країни. Відомо, що в порівнянні зі штамом Дельта він частіше призводить до зараження в домашніх осередках. Також Омікрон має менший інкубаційний період (у середньому до 3 діб), вражає здебільшого молодь, швидко поширюється та має високий ступінь реінфекції. Для того, щоб легше перенести хворобу або взагалі уникнути її, варто вакцинуватися та дотримуватися правил санітарної безпеки.

Минулої доби на Закарпатті у 818 осіб підтверджено коронавірус методом ПЛР, восьмеро осіб померли. Загалом в Україні за добу 2 лютого виявили 39 620 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-