Штам Омікрон став домінуючим на Херсонщині

Штам Омікрон став домінуючим на Херсонщині

Укрінформ
Штам Омікрон став домінуючим на Херсонщині, заявляє головний держсанлікар області Юрій Ромаскевич.

Про це він написав у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ. 

«Інформую спільноту Херсонщини про принципово новий етап розвитку пандемії COVID-19 на території області. За результатами секвенування надісланих до референс- лабораторії зразків, в області виявлено циркуляцію штаму Омікрон. З 30 ПЛР-зразків 29 надали позитивний результат на саме цей штам, що свідчить не лише про його циркуляцію, але й про те, що він став домінуючим», - йдеться в повідомленні.

У попередньому пості головлікар спрогнозував, що на цей тиждень кількість хворих в області перевищить 1000 випадків на добу, значно зросте кількість хворих серед дітей, питома вага яких вже досягла 15-20%. 

Із позитиву - незважаючи на високі показники захворюваності, рівень госпіталізації не має загрозливої ​​динаміки.

Читайте також: На Буковині Омікрон витісняє інші штами коронавірусу - головна санлікарка області

«Як і раніше, частка вакцинованих серед госпіталізованих не перевищує 10%, клінічний перебіг зазвичай легкий, а то й взагалі безсимптомний», - зазначив Ромаскевич і закликав усіх вакцинуватися.

На брифінгу в Херсонській облдержадміністрації повідомлялося, що 2 лютого в області виявлено 968 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19.  

Тож наразі в області 87 548 лабораторно підтверджених випадків зараження коронавірусом. З них 76703 людини одужали, 8024 - інфіковані, 2821 людина померла.

Зважаючи на складну епідемічну ситуацію, дистанційну форму навчання для учнів 1 – 11 класів закладів загальної середньої освіти області усіх форм власності продовжено до 14 лютого.

Фото: РА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-